Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki dyniowe

Placki dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3869

Dodano:

Odsłon: 40102

Prosto, smacznie, sezonowo i tanio.
Reklama
Reklama
Placki dyniowe

Przygotowanie

  1. Dynię zetrzyj na grubych oczkach tarki. Za pomocą miksera utrzyj masło z cukrem. Dodawaj po żółtku, cały czas miksuj. Dołóż dynię, mąkę i sodę oczyszczoną. Wymieszaj. Z białek ubij pianę. Delikatnie połącz z resztą składników. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po 2 łyżki masy. Smaż z każdej strony na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Magot 14 października Jaką mąkę można dodać, czy można wykorzystać inna niż pszenna?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 października 2017 Podobne udaje nam się popełnić, z tym, że bardziej na ostro ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolwicz 20 października 2017 Fajne te placuszki, ale czy je się je same czy można z czymś podawać? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń