Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś smażone bardzo często, dziś trochę zapomniane - placki na sodzie. Można je jeść bez niczego, na ciepło i na zimno, można z masłem, albo z dżemem - jak kto lubi. Ja lubię każdą wersję.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27671
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8985
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27671
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8985
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Składniki
Mąkę z sodą przesiać, dodać resztę składników. Wymieszać łyżką do zagęszczenia składników, a później zagnieść ciasto. Podzielić na sześć równych części. Zrobić kulki i każdą kulkę rozwałkować. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe.