Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś smażone bardzo często, dziś trochę zapomniane - placki na sodzie. Można je jeść bez niczego, na ciepło i na zimno, można z masłem, albo z dżemem - jak kto lubi. Ja lubię każdą wersję.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203274
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203274
Składniki
Mąkę z sodą przesiać, dodać resztę składników. Wymieszać łyżką do zagęszczenia, a później zagnieść ciasto. Podzielić na sześć równych części. Zrobić kulki i każdą kulkę rozwałkować. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe.