Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza wersja placów ziemniaczanych, są delikatniejsze i bardzo smaczne
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414166
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414166
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2247
Składniki
Cukinię obrać, wydrążyć środek, zetrzeć na tarce ziemniaczane. Ziemniaki i cebule obrać i zetrzeć na tarce ziemniaczanej. Dodać jajka, skrobię ziemniaczaną, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i cukrem. Wszystko razem wymieszać łyżką i można smażyć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu (u mnie smalec) na złoty kolor z obu stron. Gotowe.