Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza wersja placów ziemniaczanych, są delikatniejsze i bardzo smaczne
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 95
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 181
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 95
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 181
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Składniki
Cukinię obrać, wydrążyć środek, zetrzeć na tarce ziemniaczane. Ziemniaki i cebule obrać i zetrzeć na tarce ziemniaczanej. Dodać jajka, skrobię ziemniaczaną, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i cukrem. Wszystko razem wymieszać łyżką i można smażyć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu (u mnie smalec) na złoty kolor z obu stron. Gotowe.