Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne placuszki. Cukinia jest w smaku neutralna i dobrze przyjmuje inne np. ostre przyprawy, zioła, czosnek. Ta wersja jest z twarogiem dodającym im kwaskowatego smaku i mąką gryczaną która posiada wiele wartości odżywczych i niski indeks glikemiczny. Porcja nie jest duża ale placuszki są syte ze względu na te składniki. Świetnie na ciepło ze śmietaną albo jogurtem, dobre są także na zimno.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 69
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 382
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 69
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 382
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać zmielony twaróg mąkę, jajko i pokrojoną drobno cebulkę dymkę. Dodać sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką ciasto i formować placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.