Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne placuszki. Cukinia jest w smaku neutralna i dobrze przyjmuje inne np. ostre przyprawy, zioła, czosnek. Ta wersja jest z twarogiem dodającym im kwaskowatego smaku i mąką gryczaną która posiada wiele wartości odżywczych i niski indeks glikemiczny. Porcja nie jest duża ale placuszki są syte ze względu na te składniki. Świetnie na ciepło ze śmietaną albo jogurtem, dobre są także na zimno.
Chrupią aż miło, a to dzięki cheddarowi. Placki z cukini, marchwi z dodatekie...
Odsłon: 11
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 1537
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 1576
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 2682
Chrupią aż miło, a to dzięki cheddarowi. Placki z cukini, marchwi z dodatekie...
Odsłon: 11
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 1537
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 1576
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 2682
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać zmielony twaróg mąkę, jajko i pokrojoną drobno cebulkę dymkę. Dodać sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką ciasto i formować placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.