Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne placuszki. Cukinia jest w smaku neutralna i dobrze przyjmuje inne np. ostre przyprawy, zioła, czosnek. Ta wersja jest z twarogiem dodającym im kwaskowatego smaku i mąką gryczaną która posiada wiele wartości odżywczych i niski indeks glikemiczny. Porcja nie jest duża ale placuszki są syte ze względu na te składniki. Świetnie na ciepło ze śmietaną albo jogurtem, dobre są także na zimno.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10317
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2950
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2041
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 782
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10317
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2950
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2041
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 782
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać zmielony twaróg mąkę, jajko i pokrojoną drobno cebulkę dymkę. Dodać sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką ciasto i formować placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.