Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne placuszki. Cukinia jest w smaku neutralna i dobrze przyjmuje inne np. ostre przyprawy, zioła, czosnek. Ta wersja jest z twarogiem dodającym im kwaskowatego smaku i mąką gryczaną która posiada wiele wartości odżywczych i niski indeks glikemiczny. Porcja nie jest duża ale placuszki są syte ze względu na te składniki. Świetnie na ciepło ze śmietaną albo jogurtem, dobre są także na zimno.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114932
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2953
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1255
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1200
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114932
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2953
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1255
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1200
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać zmielony twaróg mąkę, jajko i pokrojoną drobno cebulkę dymkę. Dodać sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz nakładać łyżką ciasto i formować placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.