Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i zielonego groszku. Pomysł na lunch lub kolację
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3926
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415213
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2499
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3926
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415213
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2499
Składniki
Groszek wrzucić do wrzątku na 3 minuty i odcedzić. Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach, posolić jedną łyżeczką soli i odstawić na kilka minut aby puściła wodę. Wycisnąć nadmiar wody z cukinii. Do odciśniętej cukinii dodać groszek, wbić jajka, dodaj ryż - (jeśli masz), czosnek, wykręcić sporo pieprzu. Dymkę pociąć na małe plasterki i dodaj do reszty składników. Dodać mąkę i wymieszać składniki razem. Na rozgrzanym oleju smażyć placki na złoto nakładając dużą łyżką porcję. Przewróć na drugą stronę. Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręczniczek. Placki posypać ziołami.