Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i zielonego groszku. Pomysł na lunch lub kolację
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18860
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8830
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 681
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8390
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18860
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8830
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 681
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8390
Składniki
Groszek wrzucić do wrzątku na 3 minuty i odcedzić. Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach, posolić jedną łyżeczką soli i odstawić na kilka minut aby puściła wodę. Wycisnąć nadmiar wody z cukinii. Do odciśniętej cukinii dodać groszek, wbić jajka, dodaj ryż - (jeśli masz), czosnek, wykręcić sporo pieprzu. Dymkę pociąć na małe plasterki i dodaj do reszty składników. Dodać mąkę i wymieszać składniki razem. Na rozgrzanym oleju smażyć placki na złoto nakładając dużą łyżką porcję. Przewróć na drugą stronę. Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręczniczek. Placki posypać ziołami.