Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna kompozycja smakowa : dwa rodzaje jabłek, przyprawa do pierników i jogurt kokosowy. Dziś "zmontowałam" ten przepis Mam już trochę lekko podsuszanych jabłek i postanowiłam ich użyć do tych placków.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 945
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 270
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2836
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 945
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 270
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2836
Składniki
Wychodzi 10-11 placków. W pojemniku mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i przyprawą do piernika. Dodajemy jajko, jogurt i mleko, dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodajmy trochę mleka. Konsystencja powinna być zbliżona do gęstszej śmietany. Jabłko obieramy, kroimy w cienkie 3-4 cm paseczki. Suszone jabłka kroimy w kostkę. Jabłka przekładamy do ciasta, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Placki pieczemy z obu stron do przyrumienienia. Możemy oprószyć cukrem pudrem.