Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna kompozycja smakowa : dwa rodzaje jabłek, przyprawa do pierników i jogurt kokosowy. Dziś "zmontowałam" ten przepis Mam już trochę lekko podsuszanych jabłek i postanowiłam ich użyć do tych placków.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 173
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 292
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 68
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 173
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 292
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 68
Składniki
Wychodzi 10-11 placków. W pojemniku mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i przyprawą do piernika. Dodajemy jajko, jogurt i mleko, dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodajmy trochę mleka. Konsystencja powinna być zbliżona do gęstszej śmietany. Jabłko obieramy, kroimy w cienkie 3-4 cm paseczki. Suszone jabłka kroimy w kostkę. Jabłka przekładamy do ciasta, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Placki pieczemy z obu stron do przyrumienienia. Możemy oprószyć cukrem pudrem.