Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna kompozycja smakowa : dwa rodzaje jabłek, przyprawa do pierników i jogurt kokosowy. Dziś "zmontowałam" ten przepis Mam już trochę lekko podsuszanych jabłek i postanowiłam ich użyć do tych placków.
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 531
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 18
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2560
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2295
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 531
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 18
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2560
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2295
Składniki
Wychodzi 10-11 placków. W pojemniku mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i przyprawą do piernika. Dodajemy jajko, jogurt i mleko, dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodajmy trochę mleka. Konsystencja powinna być zbliżona do gęstszej śmietany. Jabłko obieramy, kroimy w cienkie 3-4 cm paseczki. Suszone jabłka kroimy w kostkę. Jabłka przekładamy do ciasta, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy. Placki pieczemy z obu stron do przyrumienienia. Możemy oprószyć cukrem pudrem.