Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków i pieczarek.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1686
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 260
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 570
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1686
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 260
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 570
Składniki
Ziemniaki i pieczarki ścieramy na wiórki, odciskamy większą część wody, dodajemy sól, pieprz, mąkę, majeranek i wbijamy jajka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie nagrzewamy patelnię z olejem i smażymy placki. Usmażone placki możemy podać razem z jogurtem lub kwaśną śmietaną, jak kto lubi. Smacznego !!!