Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków i pieczarek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 531
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 165
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 531
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki i pieczarki ścieramy na wiórki, odciskamy większą część wody, dodajemy sól, pieprz, mąkę, majeranek i wbijamy jajka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie nagrzewamy patelnię z olejem i smażymy placki. Usmażone placki możemy podać razem z jogurtem lub kwaśną śmietaną, jak kto lubi. Smacznego !!!