Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu placki.
Patelnia naleśnikowa
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11957
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6810
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5606
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11957
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6810
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5606
Składniki
Na patelni (najlepiej naleśnikowej) rozgrzewam 1,5 łyżki oleju. W misce widelcem ubijam jajka wraz z serkiem homogenizowanym. Kiedy składniki się połączą dodaję przesianą mąkę i dokładnie łyżką mieszam składniki.
Na rozgrzaną patelnię dodaję porcjami (po 1 łyżce) ciasta i smażę około 3-4 minut z obu stron. Następnie placki przenoszę na papierowy ręcznik w celu osuszenia z tłuszczu i posypuję cukrem pudrem. Smacznego!