Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu placki.
Patelnia naleśnikowa
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30783
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3574
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1086
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30783
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3574
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1086
Składniki
Na patelni (najlepiej naleśnikowej) rozgrzewam 1,5 łyżki oleju. W misce widelcem ubijam jajka wraz z serkiem homogenizowanym. Kiedy składniki się połączą dodaję przesianą mąkę i dokładnie łyżką mieszam składniki.
Na rozgrzaną patelnię dodaję porcjami (po 1 łyżce) ciasta i smażę około 3-4 minut z obu stron. Następnie placki przenoszę na papierowy ręcznik w celu osuszenia z tłuszczu i posypuję cukrem pudrem. Smacznego!