Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu placki.
Patelnia naleśnikowa
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Na patelni (najlepiej naleśnikowej) rozgrzewam 1,5 łyżki oleju. W misce widelcem ubijam jajka wraz z serkiem homogenizowanym. Kiedy składniki się połączą dodaję przesianą mąkę i dokładnie łyżką mieszam składniki.
Na rozgrzaną patelnię dodaję porcjami (po 1 łyżce) ciasta i smażę około 3-4 minut z obu stron. Następnie placki przenoszę na papierowy ręcznik w celu osuszenia z tłuszczu i posypuję cukrem pudrem. Smacznego!