Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki dla całej rodzinki:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8452
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 532
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebule można drobno posiekać lub również zetrzeć na tarce. Kiełbasę pokroić drobno. Cebule i kiełbasę przełożyć na patelnię i podsmażyć.
Usmażoną kiełbasę i cebule połączyć z ziemniakami, doprawić sola i pieprzem. Dodać mąkę i jajko, żeby zagęścić.
Jeżeli ziemniaki podejdą wodą odlać ją i smażyć placki na dobrze rozgrzanej patelni. Można polać ketchupem lub według własnego uznania. Smacznego!