Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie placki ziemniaczane to kolejne pyszne danie naszej kuchni. Ulubiona wersja to placki z dodatkiem dużej ilości cebuli i koniecznie w towarzystwie szklanki zimnego mleka.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Ziemniaki umyłem, obrałem a następnie starłem na drobnej tarce z 2 cebulami . Włożyłem na sito i lekko osączyłem. Dodałem mąkę ,jajka ,pokrojoną w piórka cebulę (pozostałą) oraz przyprawy. Dokładnie wymieszałem. Na dwóch patelniach rozgrzałem tłuszcz i nakładałem łyżką niewielkie proporcje ziemniaczanej masy. Smażyłem na silnym ogniu z obu stron na rumiano. Podawałem z zimnym mlekiem i ze śmietaną.