Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na ulepszoną wersję placków ziemniaczanych ? Z wierzchu super chrupiące, przecież nie zawsze musi być rosół w niedzielę choć wiem że to tradycja ale przecież nie będę wstawiała co niedzielę przepis na rosół, po za tym każdy umie rosół ugotować. Dlatego dziś podam wam moją ulepszoną wersję placków może ktoś się skusi na takie jedzonko.
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 377
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 377
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i odsączyć od wody najlepiej na durszlaku. Następnie zetrzeć je na tarce do ziemniaków lub maszynką ( ja jednak wolę ręcznie tarte ziemniaki na placki ).
Do startych ziemniaków dodać jajka, sól, pieprz, szczypior pokrojony drobno oraz ser starty na tarce jarzynowej. Całość dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się składników.
Na patelnię wlać większą ilość oleju i go rozgrzać. Na rozgrzany olej nakładać po 2 łyżki ciasta ziemniaczanego, wyrównać go i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placki ułożyć na talerzu. Placki nie wciągają dużo oleju.
Placki wyszły rewelacyjne z wierzchu mocno chrupiące. Podałam je z kwaśną śmietaną i cukrem bo tak lubimy najbardziej ale można podać z ulubionym sosem lub gulaszem kto z czym lubi.