Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do placków użyłam mrożone borowiki. Placki pachną świeżymi grzybami i są smaczne.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 106
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 41
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35661
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 106
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 41
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35661
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę, paprykę, grzyby pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na tłuszczu. Następnie ostudzić, dodać do masy ziemniaczanej, przyprawić do smaku, wbić jajko, wsypać mąkę i bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką małe placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.