Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki ziemniaczane z rybą

Placki ziemniaczane z rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2484 Ocena: 17196

Dodano:

Odsłon: 15663

Z filetami z dorsza smakują wybornie.

Składniki

  • Ziemniaki 80 dag
  • Filet z dorsza lub inny 45 dag
  • Ogórek kiszony 1 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Jajko 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • Ketchup
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z rybą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, gotować przez 15 minut, odcedzić, ostudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pokrojoną rybę, posiekany szczypiorek i ogórek. Wbić jajko, przyprawić do smaku, wsypać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Namoczyć w wodzie ręce nabierać masę i kłaść placuszki na rozgrzany olej. Smażyć powoli z obu stron na złoty kolor i podawać z ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń