Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane zawsze cieszą się powodzeniem.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Obrane, umyte ziemniaki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Przełożyć na sito żeby pozbyć się płynu, a następnie dobrze odcisnąć. Z naczynia wylać płyn, a skrobie pozostawić. Cebulę i kalarepkę zetrzeć też na tarce na drobnych oczkach. Dodać ziemniaki z sita i skrobię, która zebrała się na dnie naczynia po odciśnięciu ziemniaków. Dodać rozbełtane jajka, śmietanę, mąkę pszenną i kaszę mannę. Wszystko pomieszać. Dodać jeszcze pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Jeśli masa jest zbyt luźna, to dodać kaszy i mąki. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć placki. Nakładać porcje masy na patelnię i delikatnie wyrównywać. Smażyć po obu stronach na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną. Smacznego