Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mnie w każde lato nie może się obejść bez placków ziemniaczano cukiniowych.
tarka
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1740
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8284
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 718
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252813
Polecam.
Odsłon: 1383
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1740
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8284
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 718
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252813
Polecam.
Odsłon: 1383
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę, można na grubym oczku i lekko posypałam solą aby puściła soki. Potem trzeba ją odcisnąć. Ziemniaki starłam na ziemniaczanym oczku tak jak cebulę i czosnek. W misce z masą ziemniaczaną i cukinią jeszcze zebrała się woda więc ją odlałam. Teraz jajo, mąka i pieprz. Placki smaży się na rumiano na średnio większym ogniu. Po wierzchu można posypać solą.
Smacznego :)