Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mnie w każde lato nie może się obejść bez placków ziemniaczano cukiniowych.
tarka
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3068
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 816
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3068
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 816
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę, można na grubym oczku i lekko posypałam solą aby puściła soki. Potem trzeba ją odcisnąć. Ziemniaki starłam na ziemniaczanym oczku tak jak cebulę i czosnek. W misce z masą ziemniaczaną i cukinią jeszcze zebrała się woda więc ją odlałam. Teraz jajo, mąka i pieprz. Placki smaży się na rumiano na średnio większym ogniu. Po wierzchu można posypać solą.
Smacznego :)