Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mnie w każde lato nie może się obejść bez placków ziemniaczano cukiniowych.
tarka
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę, można na grubym oczku i lekko posypałam solą aby puściła soki. Potem trzeba ją odcisnąć. Ziemniaki starłam na ziemniaczanym oczku tak jak cebulę i czosnek. W misce z masą ziemniaczaną i cukinią jeszcze zebrała się woda więc ją odlałam. Teraz jajo, mąka i pieprz. Placki smaży się na rumiano na średnio większym ogniu. Po wierzchu można posypać solą.
Smacznego :)