Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mnie w każde lato nie może się obejść bez placków ziemniaczano cukiniowych.
tarka
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1063
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 426
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3665
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 180
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1063
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 426
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3665
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 180
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę, można na grubym oczku i lekko posypałam solą aby puściła soki. Potem trzeba ją odcisnąć. Ziemniaki starłam na ziemniaczanym oczku tak jak cebulę i czosnek. W misce z masą ziemniaczaną i cukinią jeszcze zebrała się woda więc ją odlałam. Teraz jajo, mąka i pieprz. Placki smaży się na rumiano na średnio większym ogniu. Po wierzchu można posypać solą.
Smacznego :)