Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mnie w każde lato nie może się obejść bez placków ziemniaczano cukiniowych.
tarka
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32125
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32125
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Cukinię starłam na cieniutką zapałkę, można na grubym oczku i lekko posypałam solą aby puściła soki. Potem trzeba ją odcisnąć. Ziemniaki starłam na ziemniaczanym oczku tak jak cebulę i czosnek. W misce z masą ziemniaczaną i cukinią jeszcze zebrała się woda więc ją odlałam. Teraz jajo, mąka i pieprz. Placki smaży się na rumiano na średnio większym ogniu. Po wierzchu można posypać solą.
Smacznego :)