Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam placuszki drobiowe z dodatkiem warzyw. Placuszki bardzo smaczne szybko znikają z talerza, a co najważniejsze robi się je szybko, prosto i nie są pracochłonne. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
miska, nóż, deska, praska do czosnku, miska, patelnia,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101955
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5843
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101955
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5843
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miski dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka i mieszamy. Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, mąkę i mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy nieduże placuszki na rumiano z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.