Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam placuszki drobiowe z dodatkiem warzyw. Placuszki bardzo smaczne szybko znikają z talerza, a co najważniejsze robi się je szybko, prosto i nie są pracochłonne. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
miska, nóż, deska, praska do czosnku, miska, patelnia,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miski dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka i mieszamy. Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, mąkę i mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy nieduże placuszki na rumiano z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.