Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i szybka przekąska, prosta w przygotowaniu. Idealna kiedy zostaje nam troszkę za dużo ugotowanych ziemniaków, albo pół puszki kukurydzy po zrobieniu sałatki albo po prostu mamy na nie ochotę.
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3957
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 46
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 115
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1128
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3957
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 46
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 115
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1128
Składniki
Do ugotowanych przestudzonych ziemniaków dodajemy kukurydze, jajko, starty żółty ser oraz przyprawy. Możemy dodać odrobinę soli ale jeśli ziemniaki gotowały się w osolonej wodzie to nie ma takiej potrzeby. Wszystko razem mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy masę, następnie ją rozgniatamy łyżką tak aby powstały placuszki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 25-30 minut. Placuszki muszą się mocno zarumienić. Podajemy obsypane szczypiorkiem oraz sosem czosnkowym bądź keczupem.