Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i szybka przekąska, prosta w przygotowaniu. Idealna kiedy zostaje nam troszkę za dużo ugotowanych ziemniaków, albo pół puszki kukurydzy po zrobieniu sałatki albo po prostu mamy na nie ochotę.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2869
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 378
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2869
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 378
Składniki
Do ugotowanych przestudzonych ziemniaków dodajemy kukurydze, jajko, starty żółty ser oraz przyprawy. Możemy dodać odrobinę soli ale jeśli ziemniaki gotowały się w osolonej wodzie to nie ma takiej potrzeby. Wszystko razem mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy masę, następnie ją rozgniatamy łyżką tak aby powstały placuszki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 25-30 minut. Placuszki muszą się mocno zarumienić. Podajemy obsypane szczypiorkiem oraz sosem czosnkowym bądź keczupem.