Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i szybka przekąska, prosta w przygotowaniu. Idealna kiedy zostaje nam troszkę za dużo ugotowanych ziemniaków, albo pół puszki kukurydzy po zrobieniu sałatki albo po prostu mamy na nie ochotę.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 615
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 605
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 615
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 605
Składniki
Do ugotowanych przestudzonych ziemniaków dodajemy kukurydze, jajko, starty żółty ser oraz przyprawy. Możemy dodać odrobinę soli ale jeśli ziemniaki gotowały się w osolonej wodzie to nie ma takiej potrzeby. Wszystko razem mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy masę, następnie ją rozgniatamy łyżką tak aby powstały placuszki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 25-30 minut. Placuszki muszą się mocno zarumienić. Podajemy obsypane szczypiorkiem oraz sosem czosnkowym bądź keczupem.