Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki to sprytny sposób na wykorzystanie farszu do pierogów ruskich. Bardzo dobrze komponują się ze świeżymi pomidorami.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3370
Składniki
Ziemniaki ugotować i przestudzić.
Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z cebulką podsmażyć do miękkości.
Ser oraz ziemniaki przecisnąć przez praskę do miski.
Wbić jajko, dodać wystudzoną cebulkę, 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę mąki, kurkumę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Formować placuszki i po obtoczeniu ich w bułce tartej smażyć z obu stron na rumiano.