Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki to sprytny sposób na wykorzystanie farszu do pierogów ruskich. Bardzo dobrze komponują się ze świeżymi pomidorami.
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 48
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 60
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 148
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 48
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 60
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 148
Składniki
Ziemniaki ugotować i przestudzić.
Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z cebulką podsmażyć do miękkości.
Ser oraz ziemniaki przecisnąć przez praskę do miski.
Wbić jajko, dodać wystudzoną cebulkę, 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę mąki, kurkumę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Formować placuszki i po obtoczeniu ich w bułce tartej smażyć z obu stron na rumiano.