Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki to sprytny sposób na wykorzystanie farszu do pierogów ruskich. Bardzo dobrze komponują się ze świeżymi pomidorami.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3564
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 385
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3564
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 385
Składniki
Ziemniaki ugotować i przestudzić.
Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z cebulką podsmażyć do miękkości.
Ser oraz ziemniaki przecisnąć przez praskę do miski.
Wbić jajko, dodać wystudzoną cebulkę, 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżkę mąki, kurkumę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Formować placuszki i po obtoczeniu ich w bułce tartej smażyć z obu stron na rumiano.