Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolacja w kilka minut.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać dokładnie z cukrem, żółtkami, mlekiem i solą do smaku. Następnie dodać do masy sztywno ubite białka oraz ubitą śmietankę, delikatnie wymieszać. Wylewać na rozgrzaną patelnię po 3 łyżki ciasta na jeden placek. Smażyć z obu stron na maśle na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem lub dowolną konfiturą.