Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na ciepło jako danie obiadowe,na zimno jako przekąska
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 153
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1219
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2071
Świąteczne smaki.
Odsłon: 284
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2198
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 153
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1219
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2071
Świąteczne smaki.
Odsłon: 284
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2198
Składniki
Piersi kroić w poprzek w cienkie paseczki,dodać pieczarki pokrojone w cienkie plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę.Wbić 4 całe jajka i dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Zamiast soli możemy użyć vegety lub kucharka.Odstawić na godzinę.Na rozgrzany tłuszcz kładziemy zgrabne ,nie za grube placuszki,smażymy na małym ogniu z obu stron,aż się zrumienią.,delikatnie obracając łopatką.Ciepłe podajemy z ziemniakami lub frytkami.Można podać z surówką według uznania.Można również placuszki podawać na zimno jako przekąskę.Życzę smacznego i gwarantuję że mimo braku mąki w przepisie placuszki się nie rozpadną podczas smażenia.