Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na ciepło jako danie obiadowe,na zimno jako przekąska
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15536
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2825
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15536
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2825
Składniki
Piersi kroić w poprzek w cienkie paseczki,dodać pieczarki pokrojone w cienkie plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę.Wbić 4 całe jajka i dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Zamiast soli możemy użyć vegety lub kucharka.Odstawić na godzinę.Na rozgrzany tłuszcz kładziemy zgrabne ,nie za grube placuszki,smażymy na małym ogniu z obu stron,aż się zrumienią.,delikatnie obracając łopatką.Ciepłe podajemy z ziemniakami lub frytkami.Można podać z surówką według uznania.Można również placuszki podawać na zimno jako przekąskę.Życzę smacznego i gwarantuję że mimo braku mąki w przepisie placuszki się nie rozpadną podczas smażenia.