Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na ciepło jako danie obiadowe,na zimno jako przekąska
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Piersi kroić w poprzek w cienkie paseczki,dodać pieczarki pokrojone w cienkie plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę.Wbić 4 całe jajka i dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Zamiast soli możemy użyć vegety lub kucharka.Odstawić na godzinę.Na rozgrzany tłuszcz kładziemy zgrabne ,nie za grube placuszki,smażymy na małym ogniu z obu stron,aż się zrumienią.,delikatnie obracając łopatką.Ciepłe podajemy z ziemniakami lub frytkami.Można podać z surówką według uznania.Można również placuszki podawać na zimno jako przekąskę.Życzę smacznego i gwarantuję że mimo braku mąki w przepisie placuszki się nie rozpadną podczas smażenia.