Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze dania są najlepsze:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Składniki
Zmiksować mąkę z jajkami, mlekiem, śmietanką, cukrem i szczyptą soli. Ciasto odstawić na mniej więcej 30 minut.
Truskawki umyć, osączyć, oczyścić z szypułek, dokładnie osuszyć, pokroić na plasterki, oprószyć cukrem waniliowym.
Na patelni rozgrzać olej. Ciasto ponownie wymieszać i dodać truskawki. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta o grubości ok. 1,5 cm. Smażyć na małym ogniu.
Podajemy oczywiście posypane cukrem, można polać śmietanką.