Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze dania są najlepsze:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5741
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7264
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5741
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7264
Składniki
Zmiksować mąkę z jajkami, mlekiem, śmietanką, cukrem i szczyptą soli. Ciasto odstawić na mniej więcej 30 minut.
Truskawki umyć, osączyć, oczyścić z szypułek, dokładnie osuszyć, pokroić na plasterki, oprószyć cukrem waniliowym.
Na patelni rozgrzać olej. Ciasto ponownie wymieszać i dodać truskawki. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta o grubości ok. 1,5 cm. Smażyć na małym ogniu.
Podajemy oczywiście posypane cukrem, można polać śmietanką.