Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze dania są najlepsze:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8467
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 541
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8467
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 541
Składniki
Zmiksować mąkę z jajkami, mlekiem, śmietanką, cukrem i szczyptą soli. Ciasto odstawić na mniej więcej 30 minut.
Truskawki umyć, osączyć, oczyścić z szypułek, dokładnie osuszyć, pokroić na plasterki, oprószyć cukrem waniliowym.
Na patelni rozgrzać olej. Ciasto ponownie wymieszać i dodać truskawki. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta o grubości ok. 1,5 cm. Smażyć na małym ogniu.
Podajemy oczywiście posypane cukrem, można polać śmietanką.