Przekąski Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z podudzi wyjąć kostki i oprószyć ulubionymi przyprawami – u mnie mieszanka ziołowa i papryka.
Tymianek oregano i rozmaryn wymieszać razem i posypywać każdy kawałek kurczaka. Układać na nim po kawałku sera feta i zawijać tworząc roladki.
Piec w naczyniu wysmarowanych olejem w 180 stopniach ok. 40 minut. Roladki są gotowe jak nakłujemy je i wycieknie sok.
Można podawać na ciepło ale również na zimno, pokrojone na plasterki. Najlepiej jest używać świeżych ziół, ale z suszonych to danie jest również bardzo aromatyczne.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 18 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Cudnie wyglądają i pewnie tak smakują-dodaję do ulubionych i na pewno wykożystam pomysł.0 Kto głosował? | Odpowiedz