Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny kurczak
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Z podudzi wyjąć kostki i oprószyć ulubionymi przyprawami – u mnie mieszanka ziołowa i papryka.
Tymianek oregano i rozmaryn wymieszać razem i posypywać każdy kawałek kurczaka. Układać na nim po kawałku sera feta i zawijać tworząc roladki.
Piec w naczyniu wysmarowanych olejem w 180 stopniach ok. 40 minut. Roladki są gotowe jak nakłujemy je i wycieknie sok.
Można podawać na ciepło ale również na zimno, pokrojone na plasterki. Najlepiej jest używać świeżych ziół, ale z suszonych to danie jest również bardzo aromatyczne.