Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny kurczak
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5495
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5495
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1420
Składniki
Z podudzi wyjąć kostki i oprószyć ulubionymi przyprawami – u mnie mieszanka ziołowa i papryka.
Tymianek oregano i rozmaryn wymieszać razem i posypywać każdy kawałek kurczaka. Układać na nim po kawałku sera feta i zawijać tworząc roladki.
Piec w naczyniu wysmarowanych olejem w 180 stopniach ok. 40 minut. Roladki są gotowe jak nakłujemy je i wycieknie sok.
Można podawać na ciepło ale również na zimno, pokrojone na plasterki. Najlepiej jest używać świeżych ziół, ale z suszonych to danie jest również bardzo aromatyczne.