Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny kurczak
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1238
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18367
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1238
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18367
Składniki
Z podudzi wyjąć kostki i oprószyć ulubionymi przyprawami – u mnie mieszanka ziołowa i papryka.
Tymianek oregano i rozmaryn wymieszać razem i posypywać każdy kawałek kurczaka. Układać na nim po kawałku sera feta i zawijać tworząc roladki.
Piec w naczyniu wysmarowanych olejem w 180 stopniach ok. 40 minut. Roladki są gotowe jak nakłujemy je i wycieknie sok.
Można podawać na ciepło ale również na zimno, pokrojone na plasterki. Najlepiej jest używać świeżych ziół, ale z suszonych to danie jest również bardzo aromatyczne.