Do góry

Przekąski Przepis na:

Polędwiczki drobiowe w galarecie

Polędwiczki drobiowe w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 3954

Dodano:

Odsłon: 4771

Szybkie ,smaczne , atrakcyjne na stole , ciekawy sposób na smaczną przekąskę .....

Składniki

  • - 70 dkg polędwiczek (drobiowych)
  • Do dekoracji :
  • -brzoskwinie
  • -groszek- 1 marchewka (ugotowana)
  • -papryka czerwona
  • -zielona natka pietruszki
  • -1 litr wody
  • -1 liść laurowy
  • -2 ziarnka ziele angielskie
  • 1 łyżka octu lub 2-3 łyżki cytryny
  • - 25 g żelatyny (spożywcza)
  • -1 łyżeczkę czubatą vegety
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:


    Polędwiczki,opłukać włożyć do garnka z wodą ,wrzucić marchewkę,pietruszkę dodać przyprawy (vegeta,pieprz)
    i ugotować, (15 minut)
    Po przestygnięciu układać na półmisku (wg.upodobań ),
    udekorować ,brzoskwiniam i groszkiem,papryką,marchewką,zieloną natką pietruszki ....

    Do jednego ,litra zimnej wody wsypujemy
    (25 g ) żelatyny.Gdy żelatyna napęcznieje wstawiam na ogień ,wsypuję 1 łyżeczkę vegety i dodaję 1 łyżkę octu lub soku z cytryny (według uznania )ziele angielskie i laurowe liście to zagotowuję,
    (jeśli trzeba jeszcze dosolić do smaku )
    Po ostudzeniu ,wywar przecedzić i zalewać przygotowane półmiski .


  2. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 03 listopada 2014 Świetne! Prezentują się bardzo apetycznie :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń