Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,smaczne , atrakcyjne na stole , ciekawy sposób na smaczną przekąskę .....
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666296
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 103
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5759
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666296
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 103
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 572
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5759
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Przygotowanie: Polędwiczki,opłukać włożyć do garnka z wodą ,wrzucić marchewkę,pietruszkę dodać przyprawy (vegeta,pieprz) i ugotować, (15 minut) Po przestygnięciu układać na półmisku (wg.upodobań ), udekorować ,brzoskwiniam i groszkiem,papryką,marchewką,zieloną natką pietruszki .... Do jednego ,litra zimnej wody wsypujemy (25 g ) żelatyny.Gdy żelatyna napęcznieje wstawiam na ogień ,wsypuję 1 łyżeczkę vegety i dodaję 1 łyżkę octu lub soku z cytryny (według uznania )ziele angielskie i laurowe liście to zagotowuję, (jeśli trzeba jeszcze dosolić do smaku ) Po ostudzeniu ,wywar przecedzić i zalewać przygotowane półmiski .
Smacznego!!!