Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką kolację
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 523
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1747
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 534
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1856
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 523
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1747
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 534
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1856
Składniki
Polędwiczkę umyłem, oczyściłem, natarłem czosnkiem roztartym z solą i ziołami prowansalskimi. Odstawiłem na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy, włożyłem polędwiczkę , zrumieniłem ze wszystkich stron. Pokroiłem w poprzek na ok. 3-4 cm kawałki i ułożyłem pionowo w posmarowanej oliwą żaroodpornej formie. Posypałem pieprzem, skórką otartą z cytryny i skropiłem wyciśniętym z niej sokiem. Na wierzchu każdego kawałka mięsa ułożyłem plasterek pomidora, listek bazylii i ser. Zapiekałem ok.15 minut w temperaturze 200 stopni C. Udekorowałem oliwkami i listkami świeżej bazylii