Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką kolację
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24529
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 474
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 431
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24529
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 474
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 431
Składniki
Polędwiczkę umyłem, oczyściłem, natarłem czosnkiem roztartym z solą i ziołami prowansalskimi. Odstawiłem na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy, włożyłem polędwiczkę , zrumieniłem ze wszystkich stron. Pokroiłem w poprzek na ok. 3-4 cm kawałki i ułożyłem pionowo w posmarowanej oliwą żaroodpornej formie. Posypałem pieprzem, skórką otartą z cytryny i skropiłem wyciśniętym z niej sokiem. Na wierzchu każdego kawałka mięsa ułożyłem plasterek pomidora, listek bazylii i ser. Zapiekałem ok.15 minut w temperaturze 200 stopni C. Udekorowałem oliwkami i listkami świeżej bazylii