Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką kolację
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 480
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2274
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1016
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 480
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2274
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1016
Składniki
Polędwiczkę umyłem, oczyściłem, natarłem czosnkiem roztartym z solą i ziołami prowansalskimi. Odstawiłem na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy, włożyłem polędwiczkę , zrumieniłem ze wszystkich stron. Pokroiłem w poprzek na ok. 3-4 cm kawałki i ułożyłem pionowo w posmarowanej oliwą żaroodpornej formie. Posypałem pieprzem, skórką otartą z cytryny i skropiłem wyciśniętym z niej sokiem. Na wierzchu każdego kawałka mięsa ułożyłem plasterek pomidora, listek bazylii i ser. Zapiekałem ok.15 minut w temperaturze 200 stopni C. Udekorowałem oliwkami i listkami świeżej bazylii