Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pełne błonnika, zdrowe i pożywne pomarańczowe ciasteczka owsiane, słodzone syropem klonowym. Ciasteczka świetnie sprawdzą się jako mały deser lub mała przekąska, która doda nam dużo pozytywnej energii przed, jak i po treningu.
Ciasteczka owsiane z dodatkiem orzechów, rodzynek i słonecznika są sycące, py...
Odsłon: 4594
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 223
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 223
Składniki
Płatki owsiane wsypujemy do miski i kruszymy je w dłoniach na mniejsze kawałki. Możemy je też delikatnie zmiksować.
Masło rozpuszczamy w gorącym mleku, a powstałą mieszanką zalewamy płatki owsiane, które odstawiamy na około 10 minut do momentu, aż te odpowiednio zmiękną.
Następnie do płatków dodajemy dżem pomarańczowy, 2 jajka, szczyptę soli, syrop klonowy (ilość wedle upodobań), skórkę otartą z 1 pomarańczy, proszek do pieczenia oraz mąkę pełnoziarnistą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a powstałe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie w dłoniach forujemy ciasteczka, które delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy na około 15 -1 6 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Upieczone ciasteczka odstawiamy do odpowiedniego stężenia.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
Przekąski
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Przekąski
Wielkanocne jajka-galaretki
Przekąski
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
abc
Odsłon: 46
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie
Odsłon: 37