Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajlówki marynowane to lato zamknięte w słoiku. Świetny dodatek do obiadu lub przekąska na domową imprezę.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12027
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 140
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8844
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155494
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1199
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12027
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 140
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8844
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155494
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1199
Składniki
umyte pomidorki powkładać do słoików o pojemności 300 do 350 ml. , dodać po 1 ząbku czosnku w plastrach, 1 łyżeczkę gorczycy, 1/2 łyżeczki ziół. wodę, ocet, cukier, sól, pieprz - zagotować i ciepłą zalewą zalać pomidorki w słoikach. na wierzch do każdego słoika dodać łyżkę oleju. Osuszyć brzegi słoików i nakrętki, zamknąć i wstawić do rondla z ciepłą wodą, wyłożonego ściereczką. Pasteryzować 9 min od zagotowania.