Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory faszerowane

Pomidory faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 2154

Dodano:

Odsłon: 434

Świetna propozycja na imprezową przekąskę. Pomidory faszerowane są pastą serowo-jajeczną z czosnkiem. Bardzo prosto i bardzo smacznie. Zachęcam do spróbowania :-)

Składniki

  • 5 pomidorów średniej wielkości (u mnie malinowe)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • garść drobno tartego żółtego sera
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół małego pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidory faszerowane

Przygotowanie

  1. Jajka rozgnieść widelcem i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać tarty ser, jogurt, przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.

    Pomidory faszerować przygotowaną pastą i gotowe

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń