Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 279

Dodano:

Odsłon: 1113

Super przystawka na różne spotkania czy okoliczności .:)

Składniki

  • Pomidory 4 szt jednakowej wielkości .
  • Tuńczyk w sosie własnym 200 g
  • Kiełki rzodkiewki 2 duże łyżki
  • Sok z cytryny 2 łyżeczki
  • Utarty chrzan 1 łyżeczka ( może być ze słoiczka )
  • Gęsta śmietana 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz czarny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidory faszerowane tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Pomidory myjemy ,ścinamy wierzchy ,wyjmujemy łyżeczką miąższ .
    Pomidory możemy od spodu lekko ściąć ,żeby można było je postawić .
    Tuńczyka osączyć ,dodać pokrojone drobno kiełki rzodkiewki ,chrzan i
    śmietanę .Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i sokiem z cytryny .
    Pomidory solimy i napełniamy tuż przed podaniem.
    smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń