Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na wieczornego lenia. I całkiem zdrowa, wbrew pozorom. Patrząc na inne tego typu wynalazki. Potrzebujemy niecałych 5 minut na przygotowanie. I można dowolnie sobie je urozmaicać. Przyprawiać parmezanem, chili, masalą - wszystkim!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4124
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416255
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2824
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4124
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416255
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2824
Składniki
W kubku mieszam kukurydzę z oliwą. Dno torebki zagniatam tak, żeby miała denko - ma przypominać torebkę prezentową. Nasypuję kukurydzę. Zawijam dwa razy górną krawędź torebki, żeby dobrze ją zamknąć. Wkładam do mikrofali na maksymalną moc. Ogólnie zasada jest prosta - nasłuchujemy, jak długo trwa charakterystyczne 'pyk, pyk' pękających ziaren. Jak ucichnie - jest gotowe. W moim przypadku trwało to 3 minuty. Wyjmuję. Przyprawiam.