Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory z szynką lub boczkiem zapiekane i podane z sosem beszamelowym - świetna przystawka na gorąco.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17686
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15371
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5828
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9095
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17686
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15371
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5828
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9095
Składniki
Umyte pory gotować z dodatkiem Vegety i masła przez 10 minut. Następnie wyjąć z wywaru . Wystudzone zawinąć w szynkę lub boczek i ułożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym.
SOS BESZAMELOWY: masło rozgrzać w rondelku, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Następnie rozprowadzić wywarem z porów /nie całym/ i dodać mleko. Zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem/powinien być pikantny/ i gałką muszkatołową.. Zalać pory sosem i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w tem. 150 st.C przez ok. 15 minut, aż do rozpuszczenia sera. Podawać z pieczywem. SMACZNEGO!