Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory z szynką lub boczkiem zapiekane i podane z sosem beszamelowym - świetna przystawka na gorąco.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1431
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5950
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18752
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1431
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5950
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18752
Składniki
Umyte pory gotować z dodatkiem Vegety i masła przez 10 minut. Następnie wyjąć z wywaru . Wystudzone zawinąć w szynkę lub boczek i ułożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym.
SOS BESZAMELOWY: masło rozgrzać w rondelku, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Następnie rozprowadzić wywarem z porów /nie całym/ i dodać mleko. Zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem/powinien być pikantny/ i gałką muszkatołową.. Zalać pory sosem i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w tem. 150 st.C przez ok. 15 minut, aż do rozpuszczenia sera. Podawać z pieczywem. SMACZNEGO!