Do góry

Przekąski Przepis na:

Prażona ciecierzyca

Prażona ciecierzyca

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3749

Dodano:

Odsłon: 1953

Prażona ciecierzyca najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu.

Składniki

  • ciecierzyca 20 dag
  • olej 6 łyżek
  • papryka łagodna 2 łyżki
  • czosnek granulowany 1,5 łyżki
  • papryka ostra 1 łyżeczka
  • pieprz
  • sól
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namoczyć przez noc.
    Następnie ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

  2. W misce wymieszać olej ze wszystkimi przyprawami.

  3. Odcedzoną ciecierzycę dodać do przypraw. Dokładnie wymieszać.

  4. Ciecierzycę przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piec ok.15 min w 180st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń