Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjny przepis- polecam!
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13467
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 595
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13467
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 595
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Mąkę przesiać z sodą, dodać pozostałe składniki i zarobić kwaśnym mlekiem ciasto.
Uformować wałek, pokroić go w plastry, rozwałkować owalne placki o grubości 1 centymetra.
Smażyć z obu stron na skraju blachy kuchennej tak, by ich nie przypalić.Można smażyć je na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Wspaniale smakują posmarowane świeżym masłem i popijane mlekiem lub zbożową kawą z mlekiem.
Życzę SMACZNEGO!!!