Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjny przepis- polecam!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8580
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8580
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 583
Składniki
Mąkę przesiać z sodą, dodać pozostałe składniki i zarobić kwaśnym mlekiem ciasto.
Uformować wałek, pokroić go w plastry, rozwałkować owalne placki o grubości 1 centymetra.
Smażyć z obu stron na skraju blachy kuchennej tak, by ich nie przypalić.Można smażyć je na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Wspaniale smakują posmarowane świeżym masłem i popijane mlekiem lub zbożową kawą z mlekiem.
Życzę SMACZNEGO!!!