Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjny przepis- polecam!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118180
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118180
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8431
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2168
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1550
Składniki
Mąkę przesiać z sodą, dodać pozostałe składniki i zarobić kwaśnym mlekiem ciasto.
Uformować wałek, pokroić go w plastry, rozwałkować owalne placki o grubości 1 centymetra.
Smażyć z obu stron na skraju blachy kuchennej tak, by ich nie przypalić.Można smażyć je na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Wspaniale smakują posmarowane świeżym masłem i popijane mlekiem lub zbożową kawą z mlekiem.
Życzę SMACZNEGO!!!