Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszności na talerzu najlepiej oceni głodny mężczyzna. Są warzywa, jajka i salceson pachnący majerankiem i czosnkiem.
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 346
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1045
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1299
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 85
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 346
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1045
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1299
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 85
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 74
Składniki
Cebulę drobniutko pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym. Botwinkę oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokrojoną botwinkę, pokrojone liście, łodygi, buraczki dodać na patelnię. Usmażyć na wolnym ogniu. Jajka rozbełtać w miseczce z łyżką mąki pszennej. Dodać posiekaną natkę pietruszki, pestki słonecznika, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wylać na patelnię i przykryć. Na wolnym ogniu smażyć, aż jajka się zetną. Omlet zsunąć na talerz. Przekroić na pół. Każdą połówkę złożyć jeszcze na pół wkładając do środka plastry salcesonu. Obłożyć pomidorkami. Smacznego.
Salceson można pominąć, albo zastąpić szynką lub inną wędliną.