Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszności na talerzu najlepiej oceni głodny mężczyzna. Są warzywa, jajka i salceson pachnący majerankiem i czosnkiem.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Cebulę drobniutko pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym. Botwinkę oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokrojoną botwinkę, pokrojone liście, łodygi, buraczki dodać na patelnię. Usmażyć na wolnym ogniu. Jajka rozbełtać w miseczce z łyżką mąki pszennej. Dodać posiekaną natkę pietruszki, pestki słonecznika, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wylać na patelnię i przykryć. Na wolnym ogniu smażyć, aż jajka się zetną. Omlet zsunąć na talerz. Przekroić na pół. Każdą połówkę złożyć jeszcze na pół wkładając do środka plastry salcesonu. Obłożyć pomidorkami. Smacznego.
Salceson można pominąć, albo zastąpić szynką lub inną wędliną.