Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszności na talerzu najlepiej oceni głodny mężczyzna. Są warzywa, jajka i salceson pachnący majerankiem i czosnkiem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4615
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12476
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5696
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7079
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4615
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12476
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5696
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7079
Składniki
Cebulę drobniutko pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym. Botwinkę oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokrojoną botwinkę, pokrojone liście, łodygi, buraczki dodać na patelnię. Usmażyć na wolnym ogniu. Jajka rozbełtać w miseczce z łyżką mąki pszennej. Dodać posiekaną natkę pietruszki, pestki słonecznika, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wylać na patelnię i przykryć. Na wolnym ogniu smażyć, aż jajka się zetną. Omlet zsunąć na talerz. Przekroić na pół. Każdą połówkę złożyć jeszcze na pół wkładając do środka plastry salcesonu. Obłożyć pomidorkami. Smacznego.
Salceson można pominąć, albo zastąpić szynką lub inną wędliną.