Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne faszerowane papryczki, które możemy podać jako ciepłą przekąskę.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5201
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 41
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 63
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5201
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 41
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 63
Składniki
Czosnek drobniutko kroję szczypiorek również drobno kroję. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni smażę mięso mielone, usmażone doprawiam przyprawami i ziołami, dodaję czosnek i jeszcze smażę około minuty. Usmażone przekładam do miseczki i odstawiam do przestudzenia. Następnie do letniego mięsa dodaję serek kremowy, dokładnie mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam, dodaję szczypiorek i mieszam – farsz jest gotowy.
Umyte papryczki przekrawam wzdłuż na pół, usuwam nasionka i białe środki, ale nie wycinam zielonej końcówki od łodyżki. Papryczki napełniam farszem i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec posypuję żółtym serem i zapiekam. Papryczki wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na środkową półkę i zapiekam około 10 minut. Faszerowane mini papryczki są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa