Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne faszerowane papryczki, które możemy podać jako ciepłą przekąskę.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1283
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 534
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1920
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6347
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1283
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 534
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1920
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6347
Składniki
Czosnek drobniutko kroję szczypiorek również drobno kroję. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni smażę mięso mielone, usmażone doprawiam przyprawami i ziołami, dodaję czosnek i jeszcze smażę około minuty. Usmażone przekładam do miseczki i odstawiam do przestudzenia. Następnie do letniego mięsa dodaję serek kremowy, dokładnie mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam, dodaję szczypiorek i mieszam – farsz jest gotowy.
Umyte papryczki przekrawam wzdłuż na pół, usuwam nasionka i białe środki, ale nie wycinam zielonej końcówki od łodyżki. Papryczki napełniam farszem i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec posypuję żółtym serem i zapiekam. Papryczki wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na środkową półkę i zapiekam około 10 minut. Faszerowane mini papryczki są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa