Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne faszerowane papryczki, które możemy podać jako ciepłą przekąskę.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 149
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 149
Składniki
Czosnek drobniutko kroję szczypiorek również drobno kroję. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni smażę mięso mielone, usmażone doprawiam przyprawami i ziołami, dodaję czosnek i jeszcze smażę około minuty. Usmażone przekładam do miseczki i odstawiam do przestudzenia. Następnie do letniego mięsa dodaję serek kremowy, dokładnie mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam, dodaję szczypiorek i mieszam – farsz jest gotowy.
Umyte papryczki przekrawam wzdłuż na pół, usuwam nasionka i białe środki, ale nie wycinam zielonej końcówki od łodyżki. Papryczki napełniam farszem i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec posypuję żółtym serem i zapiekam. Papryczki wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na środkową półkę i zapiekam około 10 minut. Faszerowane mini papryczki są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa