Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka powinna być idealna przekąska na Sylwestra? Wyrazista, aromatyczna, lekko pikantna, taka na jeden kęs… Te kulki serowe właśnie takie są! To danie będzie najlepszą propozycją na twoim stole, niezależnie od okazji. Całość przygotujesz bardzo szybko i prosto, a w smaku okaże się prawdziwą poezją. Kremowy serek z ostrym cheddarem pokryty chrupiącym boczkiem i szczypiorkiem to przepis na sukces podczas Sylwestra i nie tylko.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7286
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2737
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20273
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7286
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2737
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20273
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Składniki
Szczypiorek drobno posiekaj.
Boczek usmaż na chrupko na suchej patelni, odlewając nadmiar tłuszczu w trakcie smażenia. Odłóż.
W misce wymieszaj serek śmietankowy, tarty ser wszystkich rodzajów i 1 łyżkę posiekanego szczypiorku. Dodaj czosnek, cebulę, chili, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko do uzyskania jednolitej masy. Przykryj ją pokrywką i wstaw do lodówki na 30 minut.
Wyjmij masę z lodówki i lekko natłuszczonymi dłońmi uformuj kulki o średnicy 3 cm. Odłóż je na natłuszczoną blaszkę i ponownie wstaw do lodówki.
Boczek pokrusz w palcach lub w robocie kuchennym na drobne okruchy. Wymieszaj go w misce z pozostałym szczypiorkiem. Kulki serowe obtaczaj w tej mieszance. Następnie nabij na słony paluszek.
Przekąskę na Sylwestra podawaj od razu. Jeśli przygotowujesz ją z wyprzedzeniem, przechowuj ją w lodówce do momentu zaserwowania. Wyjmij na ok. 15 minut przed postawieniem na stole.