Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obwarzanki nawleczone na sznurek to popularna przekąska na Wszystkich Świętych. Można je spotkać na straganach rozstawionych przed wejściem na cmentarz. Są tak dobre, że ciężko się od nich oderwać. Znikają w ekspresowym tempie. Ten tradycyjny przysmak na Wszystkich Świętych z łatwością przygotujecie je w zaciszu własnej kuchni.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14337
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13141
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14337
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13141
Składniki
Do miski przesiej mąkę, wbij jajka, dodaj cukier puder i szczyptę soli. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Odrywaj po kawałku ciasta. Formuj równe wałeczki i formuj z nich małe obwarzanki.
W dużym garnku nastaw wodę. Obwarzanki wrzucaj na wrzątek. Gotuj przez około pół minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Obwarzanki układaj na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia w taki sposób, aby się ze sobą nie stykały. Oprósz je makiem.
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Obwarzanki piecz przez około 15 minut (na złoty kolor). Smacznego!