Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis opierający się na zdrowych produktach. Smak dania można projektować do własnych upodobań smakowych i jest to wielki plus.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4928
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13664
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3224
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1019
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4928
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13664
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3224
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1019
Składniki
Na początku gotujemy pęczak pamiętając, że pęczak gotujemy dłużej niż ryż i jest to około 40-50 minut. Następnie obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Ja lubię jak plasterki są większe.
Następnie kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy na patelnię. Wykorzystuję do smażenia olej z pomidorów suszonych w oleju, lekko podsmażamy i następnie dodajemy pieczarki.
Kroimy pomidory suszone w oleju i dodajemy do całości oraz ugotowany pęczak. Całość mieszamy dodajemy sól i pieprz do smaku oraz ulubione przyprawy typu curry. Podsmażamy, mieszamy i jest już zrobione.
Mamy już danie gotowe. Podajemy ciepłe, ale na zimno również bardzo dobrze smakuje. Smacznego