Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis opierający się na zdrowych produktach. Smak dania można projektować do własnych upodobań smakowych i jest to wielki plus.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 232
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35024
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 232
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35024
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Składniki
Na początku gotujemy pęczak pamiętając, że pęczak gotujemy dłużej niż ryż i jest to około 40-50 minut. Następnie obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Ja lubię jak plasterki są większe.
Następnie kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy na patelnię. Wykorzystuję do smażenia olej z pomidorów suszonych w oleju, lekko podsmażamy i następnie dodajemy pieczarki.
Kroimy pomidory suszone w oleju i dodajemy do całości oraz ugotowany pęczak. Całość mieszamy dodajemy sól i pieprz do smaku oraz ulubione przyprawy typu curry. Podsmażamy, mieszamy i jest już zrobione.
Mamy już danie gotowe. Podajemy ciepłe, ale na zimno również bardzo dobrze smakuje. Smacznego