Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis opierający się na zdrowych produktach. Smak dania można projektować do własnych upodobań smakowych i jest to wielki plus.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 60
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 60
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Na początku gotujemy pęczak pamiętając, że pęczak gotujemy dłużej niż ryż i jest to około 40-50 minut. Następnie obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Ja lubię jak plasterki są większe.
Następnie kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy na patelnię. Wykorzystuję do smażenia olej z pomidorów suszonych w oleju, lekko podsmażamy i następnie dodajemy pieczarki.
Kroimy pomidory suszone w oleju i dodajemy do całości oraz ugotowany pęczak. Całość mieszamy dodajemy sól i pieprz do smaku oraz ulubione przyprawy typu curry. Podsmażamy, mieszamy i jest już zrobione.
Mamy już danie gotowe. Podajemy ciepłe, ale na zimno również bardzo dobrze smakuje. Smacznego