Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis opierający się na zdrowych produktach. Smak dania można projektować do własnych upodobań smakowych i jest to wielki plus.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Na początku gotujemy pęczak pamiętając, że pęczak gotujemy dłużej niż ryż i jest to około 40-50 minut. Następnie obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Ja lubię jak plasterki są większe.
Następnie kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy na patelnię. Wykorzystuję do smażenia olej z pomidorów suszonych w oleju, lekko podsmażamy i następnie dodajemy pieczarki.
Kroimy pomidory suszone w oleju i dodajemy do całości oraz ugotowany pęczak. Całość mieszamy dodajemy sól i pieprz do smaku oraz ulubione przyprawy typu curry. Podsmażamy, mieszamy i jest już zrobione.
Mamy już danie gotowe. Podajemy ciepłe, ale na zimno również bardzo dobrze smakuje. Smacznego