Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z awokado to pomysł, który zachwyci twoich gości. Podana w naturalnej skórce awokado skrywa pyszne nadzienie na bazie miąższu z awokado, paluszków krabowych, pora, chrupiącego ogórka i delikatnych jajek. Całość łączy majonezowo-musztardowy sos. Przygotowanie jest szybkie i proste, a efekt – niesamowicie imponujący. Udekoruj przekąskę kawiorem i kiełkami, a stanie się gwiazdą stołu. W razie potrzeby przygotuj podwójną lub potrójną porcję.
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37037
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37037
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1295
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w drobną kostkę. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ i zachowaj skórkę. Uważaj, żeby nie uszkodzić skórki podczas wyjmowania zawartości. Miąższ drobno posiekaj. Jeśli wolisz, aby przekąska miała bardziej kremową konsystencję, nie krój żółtek jaj i miąższu z awokado, a rozgnieć je widelcem i połącz z resztą składników. Przygotowany w dowolny sposób miąższ z awokado od razu skrop sokiem z cytryny i wymieszaj, aby nie ciemniał. Ogórka obierz, pokrój w drobną kostkę, posól i odstaw na 10 minut. Z paluszków krabowych zdejmij osłonki i także pokrój je w podobny sposób, co reszta składników. Por opłucz pod bieżącą wodą, przetnij na pół i drobno posiekaj.
Majonez wymieszaj z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski – ogórka możesz wcześniej lekko odcisnąć z powstałego soku. Dodaj majonezowo-musztardowy sos, dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
Przekąską z awokado napełniaj pozostawione skórki awokado. Wierzch udekoruj kiełkami i mała porcją czerwonego kawioru. Podawaj od razu po przygotowaniu.