Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z awokado to pomysł, który zachwyci twoich gości. Podana w naturalnej skórce awokado skrywa pyszne nadzienie na bazie miąższu z awokado, paluszków krabowych, pora, chrupiącego ogórka i delikatnych jajek. Całość łączy majonezowo-musztardowy sos. Przygotowanie jest szybkie i proste, a efekt – niesamowicie imponujący. Udekoruj przekąskę kawiorem i kiełkami, a stanie się gwiazdą stołu. W razie potrzeby przygotuj podwójną lub potrójną porcję.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w drobną kostkę. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ i zachowaj skórkę. Uważaj, żeby nie uszkodzić skórki podczas wyjmowania zawartości. Miąższ drobno posiekaj. Jeśli wolisz, aby przekąska miała bardziej kremową konsystencję, nie krój żółtek jaj i miąższu z awokado, a rozgnieć je widelcem i połącz z resztą składników. Przygotowany w dowolny sposób miąższ z awokado od razu skrop sokiem z cytryny i wymieszaj, aby nie ciemniał. Ogórka obierz, pokrój w drobną kostkę, posól i odstaw na 10 minut. Z paluszków krabowych zdejmij osłonki i także pokrój je w podobny sposób, co reszta składników. Por opłucz pod bieżącą wodą, przetnij na pół i drobno posiekaj.
Majonez wymieszaj z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski – ogórka możesz wcześniej lekko odcisnąć z powstałego soku. Dodaj majonezowo-musztardowy sos, dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
Przekąską z awokado napełniaj pozostawione skórki awokado. Wierzch udekoruj kiełkami i mała porcją czerwonego kawioru. Podawaj od razu po przygotowaniu.