Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska z ciasta francuskiego – rollsy z pieczarkami i serem – to danie, które jest idealne na każdą okazję. Sprawdzą się jako przystawka na imprezie, ale równie dobrze będą stanowić idealną alternatywę dla klasycznych pasztecików. Całość jest niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu. Jeśli więc nagle zabraknie ci przekąsek, nic straconego! W kilka chwil nowa porcja znajdzie się w piecu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101336
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5831
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5834
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101336
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5831
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5834
Składniki
Pieczarki oczyść i drobno pokrój. Cebulę poszatkuj.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę i podsmaż ją do zeszklenia. Dodaj pieczarki i smaż całość do ładnego zrumienienia i odparowania wody.
Dodaj majonez, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i parmezan. Wymieszaj do połączenia.
Ciasto francuskie rozwiń. Rozłóż na nim cienką warstwą połowę farszu pieczarkowego. Posyp całość połową tartej mozzarelli. Zwiń ciasto dość ciasno wzdłuż dłuższego boku. Powtórz czynność dla drugiego arkusza ciasta francuskiego i pozostałych składników.
Posmaruj wierzch rolad roztrzepanym jajkiem, a następnie pokrój je w plasterki o grubości ok. 3 cm.
Plasterki ciasta francuskiego kładź poziomo na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem silikonowym.
Wstaw danie do pieca nastawionego na 190 st. Celsjusza. Piecz przez 30-40 minut, do ładnego zezłocenia.
Przekąski z ciasta francuskiego podawaj na ciepło, najlepiej od razu po przygotowaniu.