Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska ciasta francuskiego, która idealne sprawdzi się na imprezie czy do podjadania podczas meczu piłki nożnej. Do jej przygotowania potrzebujesz jedynie 5 prostych składników. Pamiętaj, aby wybierać produkty dobrej jakości. Najlepiej sprawdzą się tutaj parówki z szynki oraz ser typu gouda.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2473
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2473
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Składniki
Jajko wbij do miseczki i rozkłóć za pomocą widelca.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel na 6 równych prostokątów. Kawałki powinny być dłuższe od parówki.
Parówkę umieść na środku prostokąta i połóż na niej plaster sera. Następnie zawiń wszystko w rulon. Końce i wierzch każdego kawałka posmaruj jajkiem i zlep.
Za pomocą noża ponacinaj wierzch ciasta i posyp ziarnami sezamu.
Przekąskę przecz w 190 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut.