Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska ciasta francuskiego, która idealne sprawdzi się na imprezie czy do podjadania podczas meczu piłki nożnej. Do jej przygotowania potrzebujesz jedynie 5 prostych składników. Pamiętaj, aby wybierać produkty dobrej jakości. Najlepiej sprawdzą się tutaj parówki z szynki oraz ser typu gouda.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1116
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2044
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 485
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1116
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2044
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 485
Składniki
Jajko wbij do miseczki i rozkłóć za pomocą widelca.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel na 6 równych prostokątów. Kawałki powinny być dłuższe od parówki.
Parówkę umieść na środku prostokąta i połóż na niej plaster sera. Następnie zawiń wszystko w rulon. Końce i wierzch każdego kawałka posmaruj jajkiem i zlep.
Za pomocą noża ponacinaj wierzch ciasta i posyp ziarnami sezamu.
Przekąskę przecz w 190 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut.