Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przekąska ciasta francuskiego, która idealne sprawdzi się na imprezie czy do podjadania podczas meczu piłki nożnej. Do jej przygotowania potrzebujesz jedynie 5 prostych składników. Pamiętaj, aby wybierać produkty dobrej jakości. Najlepiej sprawdzą się tutaj parówki z szynki oraz ser typu gouda.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2525
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2988
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101999
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2525
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2988
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101999
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6386
Składniki
Jajko wbij do miseczki i rozkłóć za pomocą widelca.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel na 6 równych prostokątów. Kawałki powinny być dłuższe od parówki.
Parówkę umieść na środku prostokąta i połóż na niej plaster sera. Następnie zawiń wszystko w rulon. Końce i wierzch każdego kawałka posmaruj jajkiem i zlep.
Za pomocą noża ponacinaj wierzch ciasta i posyp ziarnami sezamu.
Przekąskę przecz w 190 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut.