Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla wegetariam. Dla tych co jedzą mięso można marchewki zastąpić parówkami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34152
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34152
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Marchewki obrać i całe ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Przykroić tak, żeby były jednej długości i nie większe niż długość polowy ciasta. Ciasto francuskie rozłożyć i lekko przewałkować. Jajko roztrzepać ze śmietaną i szczyptą soli. Ciasto umieścić na blaszce, na papierze do pieczenia. Posmarować ciasto do połowy ( od krótszego boku ) roztrzepanym jajkiem. Ułożyć marchewki na posmarowanej części ciasta i też posmarować je jajkiem. Posypać świeżo mielonym pieprzem. Marchewki przykryć dugą częścią ciasta, która nie była smarowana. Lekko docisnąć do marchewek. Ciasto z wierzchu posmarować jajkiem i posypać gruboziarnistą solą i czarnuszką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 25 min. Po wyjęcie z piekarnika pokroić na porcje w poprzek marchewek. Smacznego.