Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla wegetariam. Dla tych co jedzą mięso można marchewki zastąpić parówkami.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5269
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29593
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19190
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5269
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29593
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19190
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Składniki
Marchewki obrać i całe ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Przykroić tak, żeby były jednej długości i nie większe niż długość polowy ciasta. Ciasto francuskie rozłożyć i lekko przewałkować. Jajko roztrzepać ze śmietaną i szczyptą soli. Ciasto umieścić na blaszce, na papierze do pieczenia. Posmarować ciasto do połowy ( od krótszego boku ) roztrzepanym jajkiem. Ułożyć marchewki na posmarowanej części ciasta i też posmarować je jajkiem. Posypać świeżo mielonym pieprzem. Marchewki przykryć dugą częścią ciasta, która nie była smarowana. Lekko docisnąć do marchewek. Ciasto z wierzchu posmarować jajkiem i posypać gruboziarnistą solą i czarnuszką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 25 min. Po wyjęcie z piekarnika pokroić na porcje w poprzek marchewek. Smacznego.