Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uf, muszę Wam powiedzieć jak lubicie przekąski z ciasta francuskiego to polecam wypróbujcie ten przepis, prosty i łatwy, a przekąską wspaniała i pyszna. Polecam
blacha, papier do pieczenia, nóż, miska, widelec, pędzelek do posmarowania , widelec,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2278
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3334
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1386
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2131
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2278
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3334
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1386
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2131
Składniki
Na początku pesto przełożyć do miski i wymieszać z rozkruszonym serem. Ciasto francuskie rozłożyć pokroić w nieduże kwadraty , na każdy nałożyć porcję mieszanki pesto z serem zwinąć i widelcem posklejać boki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. i piec 20 minut na złoty rumiany kolor. Smacznego
Nakładanie na ciasto mieszanki pesto z serem.
Przekąska gotowa do pieczenia.
Po upieczeniu przekąska gotowa do podania. Smacznego