Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam małe przekąski z kurczaka na patyku. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, na przykład marynując kurczaka w ulubionych przyprawach i grillując go na gorącym ogniu lub piekąc w piekarniku. Takie przekąski są idealne na przyjęcia czy spotkania z przyjaciółmi, ponieważ są łatwe do podania i jedzenia. Można je podawać z różnymi sosami, np. czosnkowym, barbecue, czy słodko-kwaśnym, co doda im jeszcze więcej smaku.
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Składniki
Płatki kukurydziane wsypać do worka i wałkiem pokruszyć pałki. Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka oraz czosnku granulowanego przygotować marynatę. Filety z kurczaka, pokroić na długie paski i obtoczyć w wcześniej przygotowanej marynacie. Jogurt naturalny wymieszać z jajkiem, solą i pieprzem. Pokrojone i zamarynowane paski kurczaka obtoczyć w jogurcie naturalnym, a następnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Gotowe przekąski z kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. Dobrze jest na blaszkę na, której będziemy piekli kurczaka położyć kratkę i piec na kratce. Często panierka po położeniu na papierze panierka się odkleja.