Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia rolada. Smaczna i dobrze wygląda.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Szpinak rozmrozić. Najlepiej umieścić na sitku. Dokładnie odcisnąć z wody. Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Można to zrobić mikserem. Do jajek dodać mąkę migdałową i starty na grubych oczkach żółty ser. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Mieszankę jajeczną wylać do formy. Porobić kleksy ze szpinaku. Nie muszą być równe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Wyjąć z pieca i wystudzić. Do twarożku dodać płatki migdałowe, koperek, pieprz cytrynowy i sól do smaku. Wymieszać. Placek posmarować twarożkiem i na wierzchu ułożyć kawałki/ plasterki łososia. Zwinąć roladę wzdłuż dłuższego brzegu. Zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą przeźroczystą. Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc. Usunąć folie i pokroić na ok. 1,5 cm porcje. Na półmisku udekorować np natką pietruszki albo koperkiem. Smacznego Wesełej zabawy.