Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna przekąska na szczególną imprezę, polecam ten przepis.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 25
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 529
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5419
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 25
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 529
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5419
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, pozbyć się błonek i przepuścić przez maszynkę przez grube sito. Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle klarowanym. Następnie do gotowego mięsa dodać ryż, zeszkloną i ostudzoną paprykę, zmiażdżony czosnek, szczyptę papryki ostrej, wbić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ręką dokładnie wyrobić masę mięsną, formować na dłoni zgrabne okrągłe kotlety (ja wykorzystałem okrągłe foremki), obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ketchupem lub chrzanem z dobrym pieczywem. SMACZNEGO