Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna przekąska na szczególną imprezę, polecam ten przepis.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1554
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1554
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, pozbyć się błonek i przepuścić przez maszynkę przez grube sito. Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle klarowanym. Następnie do gotowego mięsa dodać ryż, zeszkloną i ostudzoną paprykę, zmiażdżony czosnek, szczyptę papryki ostrej, wbić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ręką dokładnie wyrobić masę mięsną, formować na dłoni zgrabne okrągłe kotlety (ja wykorzystałem okrągłe foremki), obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ketchupem lub chrzanem z dobrym pieczywem. SMACZNEGO