Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna przekąska na szczególną imprezę, polecam ten przepis.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1844
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4727
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1844
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4727
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, pozbyć się błonek i przepuścić przez maszynkę przez grube sito. Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle klarowanym. Następnie do gotowego mięsa dodać ryż, zeszkloną i ostudzoną paprykę, zmiażdżony czosnek, szczyptę papryki ostrej, wbić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ręką dokładnie wyrobić masę mięsną, formować na dłoni zgrabne okrągłe kotlety (ja wykorzystałem okrągłe foremki), obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ketchupem lub chrzanem z dobrym pieczywem. SMACZNEGO