Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna jest tortilla jako przekąska lub szynka zwijana a co powiecie na coś innego?
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. 2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko. 3. Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby. 4. Kapustę drobno poszatkowaną. 5. Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach. 6. Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie i na środku każdego krążka układamy farsz.
8. Zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia lekko posmarowanym olejem. 9. Wierzch sajgonek również smarujemy delikatnie olejem.
10. Pieczemy 30 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe, podajemy z ulubionym sosem. 12. Smacznego.