Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna jest tortilla jako przekąska lub szynka zwijana a co powiecie na coś innego?
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12847
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12847
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. 2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko. 3. Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby. 4. Kapustę drobno poszatkowaną. 5. Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach. 6. Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie i na środku każdego krążka układamy farsz.
8. Zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia lekko posmarowanym olejem. 9. Wierzch sajgonek również smarujemy delikatnie olejem.
10. Pieczemy 30 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe, podajemy z ulubionym sosem. 12. Smacznego.