Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna jest tortilla jako przekąska lub szynka zwijana a co powiecie na coś innego?
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1722
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 224
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 167
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1722
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 224
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 167
Składniki
1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. 2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko. 3. Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby. 4. Kapustę drobno poszatkowaną. 5. Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach. 6. Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie i na środku każdego krążka układamy farsz.
8. Zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia lekko posmarowanym olejem. 9. Wierzch sajgonek również smarujemy delikatnie olejem.
10. Pieczemy 30 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe, podajemy z ulubionym sosem. 12. Smacznego.