Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10601
Dodano: 14.02.2020
Odsłon: 2752
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut.
2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko.
3. Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby.
4. Kapustę drobno poszatkowaną.
5. Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach.
6. Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie i na środku każdego krążka układamy farsz.
8. Zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia lekko posmarowanym olejem.
9. Wierzch sajgonek również smarujemy delikatnie olejem.
10. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
11. Danie gotowe, podajemy z ulubionym sosem.
12. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ski_ttles 17 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
A ja robiłam w sobotę i wyszły super :-) polecam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 14 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Super. Nigdy nie robiłam pieczonych, a chętnie wypróbuję!0 Kto głosował? | Odpowiedz