Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna jest tortilla jako przekąska lub szynka zwijana a co powiecie na coś innego?
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6402
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2011
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6402
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2011
 
         
         
                Składniki
1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. 2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko. 3. Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby. 4. Kapustę drobno poszatkowaną. 5. Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach. 6. Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie i na środku każdego krążka układamy farsz.
8. Zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia lekko posmarowanym olejem. 9. Wierzch sajgonek również smarujemy delikatnie olejem.
10. Pieczemy 30 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe, podajemy z ulubionym sosem. 12. Smacznego.