Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąskowe Sajgonki

Przekąskowe Sajgonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 652 Ocena: 6245

Dodano:

Odsłon: 378

Popularna jest tortilla jako przekąska lub szynka zwijana a co powiecie na coś innego?

Składniki

  • 20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • Jajko
  • Kilka grzybów Mun
  • 10 dag kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchew
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Papryka ostra
  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • Olej
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut.
    2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko.
    3. Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby.
    4. Kapustę drobno poszatkowaną.
    5. Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach.
    6. Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy.

  2. 7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie i na środku każdego krążka układamy farsz.

  3. 8. Zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia lekko posmarowanym olejem.
    9. Wierzch sajgonek również smarujemy delikatnie olejem.


  4. 10. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
    11. Danie gotowe, podajemy z ulubionym sosem.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 3 dni temu Super. Nigdy nie robiłam pieczonych, a chętnie wypróbuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń