Smaker
Dodaj przepis
  • Przepisy
    • Posiłek
      • Śniadania
      • Zupy
      • Dania główne
      • Pieczywo
      • Desery
      • Napoje
      • Przekąski
      • Sałatki
      • Przetwory
      • Dodatki
      • Wędliny
      • Ciasta
    • Okazje
      • Wielkanoc
      • Boże Narodzenie
      • Impreza
      • Grill
      • Tłusty czwartek
      • Walentynki
      • Halloween
      • Komunia
      • Do pracy
    • Kuchnie świata
      • Amerykańska
      • Azjatycka
      • Czeska
      • Polska
      • Włoska
      • Meksykańska
      • Indyjska
      • Francuska
      • Chińska
      • Grecka
      • Bałkańska
      • Tajska
      • Węgierska
      • Śródziemnomorska
      • Ukraińska
      • Żydowska
    • Składniki
      • Kasze i ryż
      • Makaron
      • Warzywa
      • Owoce
      • Nabiał
      • Mięso
      • Ryby
      • Owoce morza
      • Grzyby
      • Orzechy
      • Przyprawy
    • Dieta
      • Bez glutenu
      • Bez laktozy
      • Bez cukru
      • Dla dzieci
      • Dietetyczne
      • Wegetariańskie
      • Wegańskie
      • Dla zdrowia
      • Keto
  • Książki kucharskie
  • Artykuły
    • Informacje
    • Konkursy
    • Książki
    • Wydarzenia
    • Ewa gotuje
    • Quizy
    • Redakcja
    • Inspiracje
    • E-booki
  • Smaker.pl
  • Przepisy
  • Przekąski
  • Przepyszna ryba po japońsku na święta i nie tylko
  • Przekąski
  • Przepis na

Przepyszna ryba po japońsku na święta i nie tylko

18.12.2020 Odsłon: 2434
5.0 (18 oceny)
Czas przygotowania
do 60 min
60 min
Liczba porcji
5-6 osób
5-6 os.
UwagaBabciaEwa
UwagaBabciaEwa

Witam serdecznie, tym razem chciałbym zaproponować przepis na pyszną rybę po japońsku. Tak przygotowaną rybę możemy podać na ciepło jak i na zimno. Sos jest słodko-kwaśny i idealnie pasuje do smażonej ryby. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił ryby po japońsku, to polecam wypróbować przepis.

REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Etapy przygotowania

Zapraszam na mojego bloga!
Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Kochasz gotować?

Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

ewaeu
ewaeu
Dania główne

Polędwica wieprzowa z gruszką i wędzonym serem

Dania główne Polędwica wieprzowa z gruszką i wędzonym serem

Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.

  • Owoce
  • Gruszki
  • Nabiał
  • Ser
  • Mięso
  • Wieprzowina
  • Przyprawy

Odsłon: 947

do 60 min 60 min
4
wałek
wałek
Sałatki

Wielka micha sałatki hawajskiej

Sałatki Wielka micha sałatki hawajskiej

Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Grill
  • Polska
  • Śródziemnomorska
  • Ryż
  • Makaron
  • Ryżowy
  • Warzywa
  • Kukurydza
  • Owoce
  • Nabiał
  • Jajka
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Makarony
  • Makaronowe

Odsłon: 342

do 30 min 30 min
1
smaker
smaker
Ciasta

Najlepsze ciasto cynamonowe

Ciasta Najlepsze ciasto cynamonowe

Najlepsze, najprostsze i najszybsze do zrobienia ciasto cynamonowe. Wystarczy...

  • Nabiał
  • Jajka
  • Przyprawy
  • Cynamon
  • Ciasta

Odsłon: 5105

do 30 min 30 min
8
marianna1289
marianna1289
Dania główne

Roladki z polędwicy wieprzowej

Dania główne Roladki z polędwicy wieprzowej

Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.

  • Boże Narodzenie
  • Komunia
  • Warzywa
  • Szpinak
  • Nabiał
  • Ser
  • Mięso
  • Wieprzowina
  • Przyprawy
  • Rolady

Odsłon: 149

do 30 min 30 min
2

Przepis dnia

ewaeu
ewaeu
Ciasta

Tort czekoladowo-orzechowy

Ciasta Tort czekoladowo-orzechowy

Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Polska
  • Jajka
  • Orzechy
  • Ciasta
  • Torty
  • Dla zdrowia

Odsłon: 2686

> 60 min >60 min
45
gotowaniepomojemu
gotowaniepomojemu
Dania główne

Ryba zapiekana z zielonymi warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym

Dania główne Ryba zapiekana z zielonymi warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym

Szybka i pyszna zapiekanka, którą można zjeść na obiad lub kolację, a także u...

  • Impreza
  • Warzywa
  • Cukinia
  • Nabiał
  • Ser
  • Ryby
  • Dorsz
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 21555

do 60 min 60 min
15
REKLAMA
Smaker

Ostatnio komentowane przepisy

ewaeu
ewaeu
Dania główne

Polędwica wieprzowa z gruszką i wędzonym serem

Dania główne Polędwica wieprzowa z gruszką i wędzonym serem

Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.

  • Owoce
  • Gruszki
  • Nabiał
  • Ser
  • Mięso
  • Wieprzowina
  • Przyprawy

Odsłon: 947

do 60 min 60 min
4
wałek
wałek
Sałatki

Wielka micha sałatki hawajskiej

Sałatki Wielka micha sałatki hawajskiej

Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Grill
  • Polska
  • Śródziemnomorska
  • Ryż
  • Makaron
  • Ryżowy
  • Warzywa
  • Kukurydza
  • Owoce
  • Nabiał
  • Jajka
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Makarony
  • Makaronowe

Odsłon: 342

do 30 min 30 min
1
smaker
smaker
Ciasta

Najlepsze ciasto cynamonowe

Ciasta Najlepsze ciasto cynamonowe

Najlepsze, najprostsze i najszybsze do zrobienia ciasto cynamonowe. Wystarczy...

  • Nabiał
  • Jajka
  • Przyprawy
  • Cynamon
  • Ciasta

Odsłon: 5105

do 30 min 30 min
8
marianna1289
marianna1289
Dania główne

Roladki z polędwicy wieprzowej

Dania główne Roladki z polędwicy wieprzowej

Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.

  • Boże Narodzenie
  • Komunia
  • Warzywa
  • Szpinak
  • Nabiał
  • Ser
  • Mięso
  • Wieprzowina
  • Przyprawy
  • Rolady

Odsłon: 149

do 30 min 30 min
2

Przepis dnia

ewaeu
ewaeu
Ciasta

Tort czekoladowo-orzechowy

Ciasta Tort czekoladowo-orzechowy

Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Polska
  • Jajka
  • Orzechy
  • Ciasta
  • Torty
  • Dla zdrowia

Odsłon: 2686

> 60 min >60 min
45
gotowaniepomojemu
gotowaniepomojemu
Dania główne

Ryba zapiekana z zielonymi warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym

Dania główne Ryba zapiekana z zielonymi warzywami w sosie śmietanowo-czosnkowym

Szybka i pyszna zapiekanka, którą można zjeść na obiad lub kolację, a także u...

  • Impreza
  • Warzywa
  • Cukinia
  • Nabiał
  • Ser
  • Ryby
  • Dorsz
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 21555

do 60 min 60 min
15
Smaker
REKLAMA
Smaker
Przekąski
Smaker
Przepyszna ryba po japońsku na święta i nie tylko
Autor:
UwagaBabciaEwa
do 60 min
5-6 osób

Składniki

  • około 800 g filetów rybnych – może być miruna, morszczuk, dorsz…
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka
  • ¾ szklanki mąki pszennej
  • sól, pieprz, olej do smażenia
  • użyłam szklanki o pojemności 250 ml
  • na sos:
  • 1 papryka żółta lub czerwona
  • 2-3 cebule (około 250 g)
  • około 150 g ogórków konserwowych
  • do 200 g papryki marynowanej
  • 4 łyżki z górką dobrego ketchupu pikantnego
  • 8 łyżeczek koncentratu pomidorowego (około ½ słoiczka 200 g)
  • 2 łyżeczki ksylitolu – można dodać cukier
  • około 2 łyżek soku z cytryny – można dodać ocet jabłkowy
  • 5 ziarenek ziela angielskiego, większy listek laurowy
  • około 100 ml wody
  • około 5 łyżek oleju do smażenia
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1

Rozmrożony filet rybny, dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym, oprószam solą i pieprzem z obu stron i kroję na mniejsze kawałki o szerokości kilku centymetrów. Do miseczki wybijam jajko, dodaję mleko, mąkę, doprawiam solą i pieprzem, i dokładnie mieszam rózgą tak żeby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

2

Rybę mam pokrojoną, ciasto przygotowane, więc zaczynam smażenie: Kawałek ryby zanurzam w cieście i smażę na rozgrzanym oleju na patelni, z obu stron na jasno brązowy kolor, usmażoną układam na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

3

Przygotowanie sosu: Cebulę kroję w cienkie półplasterki, umytą i oczyszczoną paprykę kroję w cienkie kilkucentymetrowe paseczki. Paprykę marynowaną również kroję w cienkie paseczki, a ogórki w cienkie kilkucentymetrowe słupki.

4

Następnie na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę przez kilka minut, tak żeby się zeszkliła ale nie zrumieniła. Do podsmażonej cebuli dodaję świeżą paprykę i smażę pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając, tak żeby papryka była miękka ale i delikatnie chrupka. Gdy papryka jest już gotowa, to dodaję pozostałe składniki sosu: ketchup, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, listek laurowy, ogórki, paprykę marynowaną i doprawiam solą, pieprzem, ksylitolem, sokiem z cytryny, i dodaję około 100 ml wody – ilość wody zależy od tego jak gęsty chcemy uzyskać sos. Całość dokładnie mieszam i jeszcze duszę około 4 minut, pod koniec sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – sos jest gotowy. Sos odstawiam do przestudzenia.

5

Końcowe przygotowanie ryby po japońsku: Teraz w misce na przemian układam warstwami sos i rybę, ostatnią warstwą powinien być sos. Miskę nakrywam szczelnie folią spożywczą i odstawiam na kilka godzin do zamarynowania, można wstawić do lodówki. Tak przygotowaną rybę po japońsku możemy podać na ciepło lub na zimno. Jeżeli chcemy podać na ciepło, to możemy ją odgrzać na patelni. Ryba po japońsku jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa

  • Dania główne
  • Śniadania
  • Napoje
  • Dodatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Zupy
  • Sałatki
  • Wędliny
  • Śniadania
  • Jajecznica
  • Omlet na słodko
  • Racuchy
  • Pasta kanapkowa
  • Naleśniki
  • Omlet z jabłkiem
  • Placki z serka
  • Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu
  • Placki z bananami
  • Prażnica
  • Obiady
  • Pierś z kaczki
  • Pulpety
  • Makaron z kurczakiem
  • Placki ziemniaczane
  • Kotlety siekane
  • Dorsz
  • Zapiekanka makaronowa
  • Zrazy ze schabu
  • Zupy
  • Zupy ogonowa
  • Zupa z dyni
  • Zupa krupnik
  • Barszcz ukraiński
  • Barszcz biały
  • Zupa ziemniaczana
  • Zupa serowa
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa pomidorowa
  • Zupa cebulowa
  • Sałatki
  • Surówka do obiadu
  • Surówka z sałaty lodowej
  • Sałatka z łososiem
  • Sałatka z kurczakiem
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka z rukolą
  • Sałatka na Wielkanoc
  • Sałatka z mortadeli
  • Sałatka z granatem
  • Surówka z białej kapusty
  • Ciasta
  • Sernik z budyniem
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Babka na oleju
  • Ciasto Rafaello
  • Makowiec
  • Ciasto bez pieczenia
  • Ciasto cytrynowe
  • Miodownik
  • Skubaniec
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z brokułami
  • Risotto ze szparagami
  • Kurczak pieczony z warzywami
  • Kotleciki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Obiad wielkanocny
  • Pasztet drobiowy
  • Ciasteczka wielkanocne
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Sałatka wielkanocna
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Szarlotka na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Koreańskie pączki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Pasta rzodkiewkowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Kiszona kapusta
  • Ocet jabłkowy
  • Ogórki kiszone
  • Marynowana kapusta po ukraińsku
  • Kiszone buraki
  • Kapusta czerwona do słoików
  • Dżem bananowy
  • Ogórki po koreańsku
  • Słonina do słoików
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron z kurczakiem i brokułami
  • Zapiekanka makaronowa w sosie serowym
  • Nadziewane muszle makaronowe
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem wołowym
  • Makaron Gigi Hadid
  • Makaron z boczkiem i szpinakiem
  • Makaron cannelloni z mięsem
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Zapiekanka z kurczakiem
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka z mięsa z rosołu
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Kotlety jajeczne
  • Tarta z burakami i fetą
  • Rolada z kurczaka
  • Przekąska z ciasta francuskiego
  • Quesadilla z kurczakiem

Smaker.pl to serwis kulinarny dla ludzi ze smakiem. Lubisz gotowanie, sałatki i tworzysz własne przepisy kulinarne? A może szukasz dobrych i sprawdzonych przepisów na każdą okazję? Dbasz o to, aby twoja dieta była urozmaicona? W serwisie znajdziesz smaczne przepisy kulinarne: ciasta na pizzę, sałatkę grecką oraz przepisy na ciasta i desery.

  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin
  • Akt o usługach cyfrowych

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Ustawienia preferencji. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright 1999 -2025 INTERIA.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.

  • Posiłek
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Pieczywo
    • Desery
    • Napoje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Przetwory
    • Dodatki
    • Wędliny
    • Ciasta
  • Okazje
    • Wielkanoc
    • Boże Narodzenie
    • Impreza
    • Grill
    • Tłusty czwartek
    • Walentynki
    • Halloween
    • Komunia
    • Do pracy
  • Kuchnie świata
    • Amerykańska
    • Azjatycka
    • Czeska
    • Polska
    • Włoska
    • Meksykańska
    • Indyjska
    • Francuska
    • Chińska
    • Grecka
    • Bałkańska
    • Tajska
    • Węgierska
    • Śródziemnomorska
    • Ukraińska
    • Żydowska
  • Składniki
    • Kasze i ryż
    • Makaron
    • Warzywa
    • Owoce
    • Nabiał
    • Mięso
    • Ryby
    • Owoce morza
    • Grzyby
    • Orzechy
    • Przyprawy
  • Dieta
    • Bez glutenu
    • Bez laktozy
    • Bez cukru
    • Dla dzieci
    • Dietetyczne
    • Wegetariańskie
    • Wegańskie
    • Dla zdrowia
    • Keto
  • Informacje
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Ewa gotuje
  • Quizy
  • Redakcja
  • Inspiracje
  • E-booki