Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz, co podać swoim bliskim na święta wielkanocne? Jak połączyć tradycyjne dania z nowoczesną odsłoną? Ta przystawka na Wielkanoc na pewno przypadnie im do gustu. Składa się z chrupiącej skórki, soczystego mięsa oraz gotowanego jajka. Warto podawać ją przekrojoną na pół, aby dobrze się prezentowała.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
Najpierw ugotuj 4 jajka na twardo, a następnie je obierz. Pozostałe dwa rozkłóć z pomocą widelca w głębokim naczyniu.
Cebulę posiekaj drobno. Mięso przełóż do miski. Dopraw je solą, pieprzem i natką pietruszki. Dodaj też cebulę i połowę rozkłóconych jajek. Dobrze wyrób mięso mielone z dodatkami. Następnie każde jajko dokładnie oblep wyrobioną masą.
Mięsne kule panieruj najpierw w pozostałej części rozkłóconego jajka, a potem w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony po kilka minut. Przystawka wielkanocna powinna zrobić się złota z zewnątrz. Odsącz z pomocą ręczników papierowych.
Tak przygotowane danie można podawać w papilotkach, czyli umieścić każdą przekąskę w papierze do pieczenia i przewinąć sznurkiem. Dobrym pomysłem jest też zawinięcie jajek z mięsem w naleśnika lub tortillę.