Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to wspaniała baza zarówno pod słodkie jak i słone wypieki. Dzisiaj prezentuję pyszne przekąski z kawiorem i serkiem chrzanowym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1265
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4019
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 998
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1265
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4019
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 998
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy ciastka o dowolnym kształcie (serduszka, gwiazdki, kwiatuszki...). W połowie z nich wycinamy mniejszą foremką środki. Ciastka bez dziurki smarujemy roztrzepanym jajkiem, nakładamy ciastko z dziurką i również smarujemy jajkiem. Ciastka pieczemy w 200-210 stopniach C przez 12-15 minut, aż się zarumienią. Gorące ciastka przekładamy na kratkę, by ostygły. Serek mieszamy z chrzanem, za pomocą szprycy/rękawa napełniamy ciastka. Na wierzchu układamy kawior i dekorujemy pietruszką, koperkiem lub lubczykiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.