Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to wspaniała baza zarówno pod słodkie jak i słone wypieki. Dzisiaj prezentuję pyszne przekąski z kawiorem i serkiem chrzanowym.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4442
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417548
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4442
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417548
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy ciastka o dowolnym kształcie (serduszka, gwiazdki, kwiatuszki...). W połowie z nich wycinamy mniejszą foremką środki. Ciastka bez dziurki smarujemy roztrzepanym jajkiem, nakładamy ciastko z dziurką i również smarujemy jajkiem. Ciastka pieczemy w 200-210 stopniach C przez 12-15 minut, aż się zarumienią. Gorące ciastka przekładamy na kratkę, by ostygły. Serek mieszamy z chrzanem, za pomocą szprycy/rękawa napełniamy ciastka. Na wierzchu układamy kawior i dekorujemy pietruszką, koperkiem lub lubczykiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.