Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybka w galarecie inaczej :)
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 61
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 90
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6505
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 61
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 90
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6505
Składniki
Z włoszczyzny (oprócz pora - por w CAŁOSCI) pokrojonej w cienkie słupki (szer. ok. 0,5 cm x dł. 2 cm) ugotowac bulion warzywny. Ugotowane warzywa wyjąć. Do bulionu włożyć pokrojoną rybę, gotować 12 minut. Jeśli ryba jest większa - odpowiednio dłużej. Wyjąć rybę, wrzucić do bukionu żurawinę, zagotować, dodać żelatynę, zagotować. Doprawić mocno cytryną, cukrem i solą. Zalewa musi się na tym etapie wydawać mocno za słodka, za słona. Na dnie naczynia ułożyć mozaikę z ugotowanych słupków warzywnych (oprócz pora). Ułożyć na niej rybkę, zalać galaretą, odstawić do zcięcia.