Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybka w galarecie inaczej :)
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 191
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 191
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
Z włoszczyzny (oprócz pora - por w CAŁOSCI) pokrojonej w cienkie słupki (szer. ok. 0,5 cm x dł. 2 cm) ugotowac bulion warzywny. Ugotowane warzywa wyjąć. Do bulionu włożyć pokrojoną rybę, gotować 12 minut. Jeśli ryba jest większa - odpowiednio dłużej. Wyjąć rybę, wrzucić do bukionu żurawinę, zagotować, dodać żelatynę, zagotować. Doprawić mocno cytryną, cukrem i solą. Zalewa musi się na tym etapie wydawać mocno za słodka, za słona. Na dnie naczynia ułożyć mozaikę z ugotowanych słupków warzywnych (oprócz pora). Ułożyć na niej rybkę, zalać galaretą, odstawić do zcięcia.